7 tips til foreldre

Ikke vent til du finner ut at barna dine røyker med å begynne å bekymre deg og gjøre noe med det. Den beste måten å unngå dette problemet på er å handle før de begynner å røyke, snakke ærlig og advare dem. I Vida y Salud gir vi deg noen ideer slik at du kan starte så fort som mulig.

Sigarettrøyking er en slående vane for mange ungdommer, enten det er på grunn av press fra venner, media, opprør eller rett og slett fordi de ønsker å eksperimentere. Men det betyr ikke at alle tenåringer er dømt til å røyke. Det er mange som velger å la være, og foreldre har mye å gjøre med den positive avgjørelsen. Som?

1. Ikke undervurder ham. Tror du virkelig at barna dine ikke kan noe om sigaretter? Selv om folk ikke røyker hjemme, betyr ikke det at nabolaget, skolen eller vennene deres ikke røyker og de vet det. Hvis de ennå ikke har tatt en avgjørelse om det, er dette den beste tiden for deg å veilede dem.

2. Ikke forby det. Det er bevist at jo mer du forbyr noe for barna dine, jo mer vil de gjøre det. Jada, du trenger ikke å godkjenne det. Men det er mer enn nok å fortelle dem at du ikke liker å røyke og at det ikke er tillatt i huset. Dette vil de ta hensyn til når de tar en beslutning. Selv om de ikke forteller deg det, er din mening viktig for barna dine.

3. Forklar dem farene ved tobakk. Selv om de allerede vet det, skader det aldri å snakke med dem om farene ved sigaretter på grunn av mengden kjemikalier den inneholder (4000), og hvor sterkt avhengighetsskapende nikotin er . Mange unge tror at de lett kan prøve det og slutte, men sannheten er at jo yngre de er, jo vanskeligere er det. Fortell dem hvor vanskelig det er å håndtere den avhengigheten og vis dem eksemplet med en voksen de kjenner, slik at de kan se de langsiktige effektene ( kreft , sykdommer osv.).

4. Gi dem ditt eksempel. Hvis du røyker, slutte å gjøre det . Og hvis du ikke røyker, fortell ham hvilken avgjørelse du tok som tenåring da du ble tilbudt en sigarett.

5. Støtt dem i deres avgjørelse. I stedet for å presse dem til å gjøre det du vil, støtt dem i å ta det riktige valget. Fortell dem at du stoler på dem og at du vet at de er i stand til å ta ansvarlige beslutninger. Du kan også hjelpe dem å miste frykten for å si «nei takk» og oppmuntre dem til å ta den avgjørelsen de virkelig ønsker.

6. Gruppepress. For barna dine er vennegruppen deres like viktig som familien. Så det er nytteløst å fornekte vennene dine fordi de røyker eller til og med forby dem å gå ut med dem. Du kan invitere dem til å finne nye venner, men gruppepress er uunngåelig i ungdomsårene… Det beste er å hjelpe dem med å ta en beslutning uten press. Slik at de mister frykten, gi dem tips om svar for det avgjørende øyeblikket: «Jeg har ikke lyst», «jeg liker det ikke», «nå vil jeg ikke».

7. Berør forfengelighet og lomme . Mange ungdommer synes at røyking ser “kult ut”, men de kjenner ikke til de ikke så “kule” effektene av sigaretter som dårlig lukt i klær og hår, dårlig ånde, dårlig smak i munnen ved kyssing, gule tenner osv . Dessuten er det dyrt!

Det handler ikke om å påtvinge dem tankegangen din. Men du vil helt sikkert få dem til å tenke seg om to ganger før de bestemmer seg for at de skal røyke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here