I en digital tidsalder er evnen til å skrive effektivt på en datamaskin mer verdifull enn noen gang. Mange tenker kanskje ikke over det, men å være en dyktig skribent kan ha mange fordeler, både i arbeidslivet og personlig.

Hvorfor Lære Touchmetoden?

  1. Tidsbesparelser: Mange skriver med to fingrer og oppnår en hastighet på omtrent 15 ord per minutt. Ved å mestre touchmetoden kan man raskt tredoble denne hastigheten. Dette kan potensielt spare nesten 300 timer i året for de som bruker mye tid på tastaturet. Over en arbeidskarriere kan dette utgjøre flere års arbeid.
  2. Økt Effektivitet: Å kunne skrive raskt betyr ikke bare tidsbesparelser, men også økt effektivitet i arbeidet. Det gir muligheten til å fokusere på selve innholdet i teksten, i stedet for å lete etter bokstavene på tastaturet.
  3. Redusert Antall Feil: Med riktig opplæring og øvelse vil antallet skrivefeil reduseres drastisk, noe som bidrar til økt kvalitet i skriftlig kommunikasjon.

Hvordan Komme I Gang?

  • Start med en Hastighetstest: Før man begynner å trene, kan det være nyttig å vite sin nåværende skrivehastighet. Dette gir en benchmark for fremdriften.
  • Lær Fingerplasseringen: Nøkkelen til touchmetoden er riktig fingerplassering. Knappene ASDF og JKLØ er utgangspunktet for henholdsvis venstre og høyre hånd.
  • Øvelse Gjør Mester: Regelmessig øving er essensielt. Selv en kort treningsøkt hver uke kan gi betydelig fremgang over tid.

Betydningen av Riktig Stilling:

Å sitte riktig når man skriver er viktig for å unngå belastningsskader. Føttene bør være flate på gulvet, ryggen rett, og skjermen bør plasseres slik at man ser ned på den med en vinkel på omtrent 12-15 grader.

Fordelene ved Touchmetoden for Barn:

En dansk studie har vist at touchmetoden kan være til nytte for barn med dysleksi. Det anbefales at barn allerede fra syvårsalderen lærer touchmetoden.

Konklusjon:

Å investere tid i å lære touchmetoden for dataskriving er en verdifull ferdighet som gir mange fordeler gjennom hele livet. Det krever en dedikert innsats, men avkastningen, både i form av tid spart og økt produktivitet, er verdt det. Uansett alder eller yrke, vil enhver person som bruker tid på et tastatur dra nytte av å mestre denne teknikken.

Touchmetoden norsk tastatu

Touchmetoden

For mer informasjon: https://www.skrivhurtigt.dk/norsk/norsk.htm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here